Trainingen

In Perspectief verzorgt diverse trainingen waaronder ‘CMFT-trainingen’, ‘Leven met aandacht’, ‘HSP-trainingen’ en ‘Communicatietraining, met als ondertitel: kennen en gekend worden’.

Leven met aandacht

Training ‘Leven met aandacht’. Dit is een variant op mindfulness, dat wetenschappelijk zijn effectiviteit bewezen heeft bij o.a. depressieve klachten, piekeren, paniekgevoelens, pijnklachten, verslavingen, verwerkingsproblemen, dwangklachten etc. Bewustwording van patronen en beter leren omgaan met stress, depressieve en andere nare gevoelens. Groei in ontspannen, bewust en alert leven vanuit het heden en leren aandacht te geven aan wat gaande is in ons. Verder het bewustwordingsproces bevorderen door aandacht en andere oefeningen.

Als je deze training gevolgd hebt, ben je in principe in staat om in toenemende mate bewust in het hier en nu te leven. Zo ben je in staat om gewoontepatronen te herkennen en met de handvatten die je meekrijgt die ten goede te beïnvloeden zonder voortdurend te hoeven blijven oordelen over jezelf als er iets niet goed gaat. Je leert om in contact met jezelf te komen. Je bent in toenemende mate bewust van je emoties, die je helpen om te herkennen wat er in je gaande is en je hebt dan geleerd hoe daarmee om te gaan. Ook ben je bewuster van wat er in je lichaam omgaat, zodat je lichaam een bondgenoot wordt op weg naar het veranderingsproces dat je voor ogen hebt. Je kunt je ademhaling inzetten om tot rust te komen. De training helpt je om in de rust te komen. Je krijgt handvatten mee om in plaats van maar voort te jagen stiltemomenten in je leven in te bouwen.

Contra-indicatie om aan deze training deel te nemen: als je last hebt van hypochondrie of midden in een depressie zit. Laat s.v.p. d.m.v. het invullen van een opgaveformulier weten of je interesse hebt deze training te volgen.

Hoog gevoeligheid training

(HSP) KTNO-erkenning onder nr. K12114: HSP training

Neem jij ‘alles’ waar...

en

Voel jij ‘alles’ aan...

- En voel je je hierdoor regelmatig overprikkeld of overspoeld, gestrest, onzeker, leeg, leeggezogen, onbegrepen, zó anders?
- Heb je op het werk en/of in privé het gevoel dat het je teveel wordt en ligt er een burn-out op de loer?

Wil jij leren:
- Vanuit de kracht van je hooggevoeligheid te leven;
- Waarnemingen te beperken;
- Gezonde grenzen te hanteren tussen jouw gevoel en het gevoel van de ander;
- Chronische stress af te bouwen?

Kom dan ook naar de training. Zodra het weer verantwoord is i.v.m. Covid-19 starten we weer. De training komt niet uit de lucht vallen. Ik heb mij er theoretisch en praktisch goed in verdiept, omdat ongeveer een op de vijf mensen, en in mijn praktijk gemiddeld nog meer, soortgelijke klachten vertonen. Bijvoorbeeld verhoogde gevoeligheid voor burn-out. Snel overprikkeld, gestrest en vermoeid zijn. Dat gaat helaas niet over na een goede nachtrust. Er blijkt iets meer nodig te zijn dan (nacht)rust.

Deze klachten kunnen grote invloed op de prestaties op het werk hebben. Hooggevoelige mensen voelen zich vaak meer dan gemiddeld verantwoordelijk, nemen anders waar. Dat laatste maakt dat ze zich minder goed begrepen voelen en ze door reacties van hun omgeving gaan twijfelen aan hun eigen waarnemingen. Dat maakt hen helaas onzeker.

Ook ben ik eerder uitgenodigd een workshop over HSP en werk te geven, wat ik ook met veel plezier gedaan heb. De training is al eerder door ons gegeven. Gaandeweg hebben we vele cliënten kunnen helpen met inzichten en oefeningen om te leren omgaan met de nadelige aspecten van HSP. Daardoor konden ze in toenemende mate in hun kracht komen te staan, die gemiddeld genomen groter is dan van gemiddelde mensen. Het verbaast dan niet dat velen zich nogal enthousiast hierover uitten. Bij deze dan is die training er weer, die ik geef tezamen met een hoog gevoelige collega met een warm hart voor mensen. Zij is tevens bekend is met deze training

Bekijk hier de flyer

Communicatietraining

Deze training is gericht om weg vanuit je hoofd te gaan om vanuit je hart te leren communiceren. Theorie en praktijk volgen elkaar voortdurend op. Er wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de communicatiewereld. We vertrekken vanuit neurologische inzichten hoe ons brein functioneert, houden rekening met hechtingsstijlen, etc. etc.


CMFT-trainingen

KTNO-erkenning K12113: Connect Mirror neuron Focus Therapy (CMFT)

Waar staat CMFT voor?
C - connect
De therapeut verbindt zich met de cliënt door oogcontact. Dit is ook gelijk het originele en krachtige van deze methode.
M - mirror (neuron)
Spiegelneuronen doen hun werk, als je verbinding hebt. Dit maakt dat je samen dingen kan beleven.
F - focus
De focus wordt voor beide continu gelegd op verbinding, wat er gebeurt in je lichaam en in wat je voelt.
T - therapy
Het is een manier van behandelen, voor heel diverse (psychosomatische e.a.) klachten in een therapeutische setting.

Voor Hulpverleners

Inmiddels is er een kernteam opgestart en wordt er gewerkt aan trainingen voor hulpverleners.
Mensen verder helpen in hun proces, dat is wat we willen toch? Verder helpen heeft voor ons een andere dimensie gekregen toen we de veranderingen zagen en hoorden, door CMFT-sessies. En vooral bij cliënten waar medicatie en acceptatie nog de enige manier leek en hechtingsproblematiek maar geaccepteerd moest worden. Dat maakt ons zo enthousiast, dat we deze hoop graag delen in zoveel mogelijk disciplines in de zorg en hulpverlening.


Voor meer: klik hier.

Door de connectie die we maken met de cliënt, tijdens CMFT, kan je meestal wel (in)voelen wat de ander voelt. Dat komt door de spiegelneuronen die actief zijn bij oogcontact. Dit maakt dat het een proces is van samen door dingen heen gaan, wat merkbaar is voor de cliënt. Door deze verbinding, kan het brein van de cliënt nieuwe neuronetwerken maken, op die onderdelen die nu nog eilandjes zijn of chaos. Dit ontstaat door gebrek, dreiging of onderontwikkeling, met name in de kinder- en/of jeugdtijd. Door een sessie heen, wordt onze innerlijke rust deel van de cliënt door synchronisatie. Eigenlijk is dat de eenvoudige essentie; door de spiegelneuronen in verbinding, de cliënt laten synchroniseren met jouw rust zodat deze stabiliseert. Dit te leren zal een betere hulpverlener, therapeut of coach van je maken.

Ondertussen hebben we de ervaring dat CMFT van betekenis kan zijn bij:
HSP-ers,
Kinderen in de opvoeding
Lichamelijke klachten die psychosomatisch bleken te zijn
Hechtingsproblematiek!
Triggers
Traumata
Dissociatieve stoornissen
Relatietherapie
Fysieke klachten


Nog geen ervaring is met onderstaande. De hypothese is dat CMFT echter wel werkzaam zal zijn bij:
Ouderenzorg
Kinderhulpverlening
Jongerenhulpverlening
Gehandicaptenzorg
Mensen in detentie


En we zijn benieuwd naar wat we nog meer zullen ontdekken.

Heb je interesse? Maak dat vrijblijvend kenbaar door het opgaveformulier in te vullen onder de rubriek ‘Ik heb interesse voor de training CMFT’. Dan houden we je van de ontwikkelingen op de hoogte. De verwachting is dat we rond jaarwisseling 2020/2021 gaan starten.

Bekijk hier de flyer voor november en december

Bekijk hier de flyer voor januari en februari

Opgaveformulier

Vul onderstaand formulier in als u deel wilt nemen aan, of interesse hebt in een van onze cursussen of trainingen.

Gegevens

Geboortedatum:

Training / cursus


Versturen

Mocht u binnen drie dagen niets vernomen hebben, neem dan telefonisch contact op.